Per què, aquesta web?

Benvinguts a “Tartamudesa.com”, una web que pretén ser un espai de divulgació amb un eix central clar i rellevant, la tartamudesa, el trastorn de la parla i de comunicació més comú i destacat.

L’objectiu de la web és oferir el màxim d’informació possible al voltant d’aquesta problemàtica, perquè, de fet, ho és. Així, “Tartamudesa.com” té dues branques fonamentals. L’una, el format més estrictament web, és a dir, el seguit de seccions, algunes especialment notables, amb informació estàtica però que cadascuna compta amb les pròpies temàtiques i singularitats. L’altra branca és el bloc, on hi podeu llegir totes aquelles entrades que he redactat des de la primera versió del projecte, l’octubre del 2014, i sobretot a partir de l’ampliació estrenada el desembre del 2015. A més, amb periodicitat hi continuaré afegint nous articles.

Voldria comentar-vos que tots els textos, tant els de les diferents seccions amb informació diversa com, lògicament, les entrades del bloc, els he redactat jo mateix. He de dir que he pretès escriure’ls amb un to clarament divulgatiu i entenedor, però en cap cas, crec, faltat de rigor i seriositat.

Aquesta nova versió de “Tartamudesa.com” ha nascut amb el propòsit de convertir-se en una de les webs de referència tant en català com en espanyol que tracten aquesta qüestió tan delicada que és la tartamudesa. A més, una altra de les ambicions és ajudar a arraconar una mica més l’estigma i la deshonra que, des de temps passats, ha acompanyat els afectats i afectades pel trastorn oral. En aquest sentit, han estat molts els mites que sovint han provocat que el quequeig hagi patit aquesta deshonra esmentada. Per tant, les persones que no ens expressem amb fluïdesa, que som un 1% de la població, som tan dignes com qualsevol altra. Ara bé, amb una peculiaritat: que ens encallem parlant.

Considero, com a afectat i a la vegada divulgador, que ha arribat, definitivament, el moment de tractar la tartamudesa amb naturalitat, sense amagar-la com sempre s’ha fet, i sense avergonyir-se’n. I aquests detalls remarcables és el que intento que calin en el major nombre de persones, siguin fluïdes o disfluents. Perquè, a la pràctica, “Tartamudesa.com” va dirigit tant als uns com als altres. La web, en conseqüència, vol ser un espai còmode i acollidor on passejar-s’hi i on conèixer, doncs, molt més a fons què és la tartamudesa i tot allò que l’envolta.