Tartamudesa i canvis en la rutina

Tinc la sensació que les persones afectades de quequeig ens sentim més còmodes, i fins i tot més segures, amb les rutines. Per tant, ensumo que tot allò que ens alteri el dia a dia i, en conseqüència, les activitats diverses a què estem acostumats ens pot generar unes dosis d’incertesa i nerviosisme que existeix el risc potencial que ens desemboquin en la parla, o sigui, en una possible intensificació de la disfluència.

En aquest ordre de coses, l’alteració de les rutines pot venir de situacions adverses i del tot desfavorables o bé d’episodis més anecdòtics, però que ens deixin moderadament inquiets. Afirmat això, us notifico d’un canvi en la rutina a què em veig abocat en l’actualitat, que no és transcendent, esclar que no, però que hi he pensat i força.

D’entrada, cuinar no m’apassiona. Tampoc em desagrada, encara que no em motiva d’una manera especial. Així, sovint, malgrat que no sempre, compro el menjar fet, en particular els primers plats dels àpats, i en aquest context, els darrers quatre anys n’ha sobresortit una botiga ben coneguda al centre de la meva ciutat, “Ca la Mercè”, un comerç que ha destacat per l’excel.lent gastronomia i un tracte cap a mi realment exquisit. Però els amos de “Ca la Mercè”, el 31 de juliol es van jubilar.

A aquestes alçades, ja coneixien prou bé algunes de les meves virtuts i algunes de les meves intimitats, com el bloc que ara esteu llegint, sabent la condició que tinc de persona disfèmica.
Des que em van comunicar que tancaven la paradeta, he tingut present nombroses vegades com els substituïré, des del punt de vista oral, perquè, fet i fet, puc anar a dos altres establiments on fan un menjar similar, tot i que no tan bo. Però ai las! En aquests dos llocs, m’hi estrenaria i desconeixen les meves frases de vegades inestables. I naturalment, no m’hi he obsessionat amb aquesta qüestió, no pas, malgrat que hi penso. I no he decidit què faré. En suma: ja ho veieu, fins i tot un canvi sense gran importància en la rutina ens pot conduir a una certa inseguretat emocional.

Etiquetes del post
, ,
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.