La incertesa oral i emocional creix quan ens hem d’estrenar en un lloc o establiment

Un dels aspectes més lligats i remarcables a les persones que no tenim fluïdesa oral, és l’aguda incertesa que vivim a l’hora de dialogar amb gent desconeguda –i que, en conseqüència, desconeix del tot que ens encallem-, i encara més si aquesta situació s’ha de produir en un lloc on ens hi estrenem.

Si per a molts afectats i afectades de quequeig ja és un tràngol, per exemple, anar a comprar en un establiment visitat de manera regular i on cal parlar per demanar allò que es vol, la inestabilitat s’accentua força més, posem per cas, en una botiga o restaurant que no hem trepitjat abans.

De fet, els disfèmics i disfèmiques preferim un ordre establert i una organització predeterminada que no ens comporti més ensurts verbals dels habituals. I doncs, perquè ho explico?.

Com a seguidor del Barça que soc –ep, seguidor i res més, no em considero cap fanàtic-, és corrent que vagi a gaudir dels partits del meu equip favorit al bar que tinc a prop d’on visc, ja que no disposo dels canals de pagament que els emeten. Justament, l’amo ha tingut un problema de salut, i el local, en el que portem de temporada futbolística, només obre a temps parcial. És a dir: he hagut d’anar a un altre bar. I, en efecte, en això, aquest ordre establert i organització predeterminada a què em referia se m’han alterat.

Així, el primer dia que vaig entrar al bar suplent –com l’anomeno jo- ho vaig fer un pèl remogut. Em vaig dirigir a la cambrera a requerir-li el que volia menjar, em va costar una mica arrencar i la noia –per emprenyada meva- va deixar anar el tipus de somriure burleta que tantes vegades he rebut. Una estona després, la situació es va repetir.

Malgrat les adversitats i la poca comprensió de la cambrera, no m’he arronssat i he continuat assaborint el Barça. I què pretenc expressar? Que dono prioritat a gaudir del meu equip per damunt de la incomoditat que m’aporta el bar suplent.

Etiquetes del post
, ,
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.