Per a una persona amb tartamudesa, les aficions són molt més que un hobby

Tenir aficions, que fins i tot poden desembocar en passions, és una realitat plaent, constructiva i engrescadora per a un nombre ingent de persones. Però més enllà d’aquest fet comprovat, per a molts afectats i afectades de quequeig són realment una via escapatòria altament valuosa i transcendent.

En aquest ordre de coses, una molt bona afició pot convertir-se en una teràpia de primera categoria. Per tant, esdevenen imprescindibles. Oxigenem la ment, refresquem els pensaments, situem les emocions a bon port, somriem obertament, ens distreiem d’una manera clara, sana i indiscutible i afrontem els temps propers amb més garanties i uns aires més favorablement encarrilats. En conseqüència, una millor convivència amb la tartamudesa va lligada a fruir joiosament de les nostres passions.

El desembre passat, el meu diari de capçalera va publicar una entrevista a l’entrenador del Barça, l’Ernesto Valverde. Era un diàleg escrit centrat en la seva sòlida atracció per la fotografia. I afirmava convençut: “per a mi, la fotografía és molt més que un hobby; és el que em fa desconnectar”.

Per a nosaltres, els que ens expressem faltats de ritme i continuïtat en les oracions, aquesta frase ens la podem fer pròpia. Jo, en llegir-la, vaig identificar-m’hi del tot.

S’està celebrant, a Barcelona, el Mobile World Congress. Han vingut visitants d’arreu del planeta. I han arribat en avió, i com he constatat en altres ocasions en aquest bloc, l’aviació és la meva teràpia principal. Per esmorteir l’impacte de la tartamudesa. I per combatre altres adversitats que pugui tenir. Justament, doncs, aquests dies han aterrat a Barcelona diversos avions mastodòntics de companyies aèries estrangeres. I he estat i estic escapant-me a l’aeroport a fer-los vídeos. I aquests vídeos, per a mi, són or pur, i em serviran, a l’ordinador estant, en veure’ls, per arrencar-me cares de satisfacció quan la tartamudesa apreti amb intensitat.

Etiquetes del post
, ,
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.