Viure una època òptima pot millorar la parla

És tota una realitat que les èpoques favorables, òptimes i on ens passen, als afectats i afectades de disfèmia, una o diverses experiències notables i fins i tot sublims ens poden perfectament enlairar la qualitat de la parla. Aleshores, és fàcil entrar en un cercle virtuós. És a dir: considerant que la vida ens va millor, ens expressem amb més fluïdesa, i com que oralment estem més actius, agafem confiança i la nova situació es pot reforçar.

Estrenar una feina que ens agradi, fer un viatge anhelat, tenir un magnífic estat de salut física, que algun dels nostres éssers més estimats rebi una notícia fantàstica, encetar aquell projecte somiat o conèixer una persona sòlida i congruent que amorosament ens atrapi com ben poques ho hagin fet, són vivències que ens poden abocar a una temporada d’oracions força més rítmiques. Llavors, estem d’enhorabona.

Del cert, avui explico tot això perquè fa tan sols tres dies vaig gaudir d’una trobada casual, en un dels carrers de la meva ciutat i diversos anys després, amb el meu amor principal de joventut, l’Olga, amb qui l’estiu del 1993 vaig fruir d’una afinitat total.

L’Olga, casada amb un senyor alemany i amb un fill, viu des de fa molt temps a Alemanya, i molt de tant de tant ve a Badalona a veure la família. Però el que voldria ressaltar de l’estiu del 1993, és que va significar el tret de sortida d’un període caracteritzat per un quequeig molt més moderat. O sigui: un amor pletòric de joventut va provocar una temporada de parla gairebé envejable.

Per tant, si esteu vivint una època de tartamudesa més pronunciada, procureu no alarmar-vos. Una dolça sorpresa, un cop de sort o una visita inesperada us poden millorar la disfluència. Però perquè hi hagi aquest canvi de rumb, és necessari allunyar la negror, obrir-se i afrontar els dies i les setmanes amb més energia positiva.

Etiquetes del post
, ,
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.