Els dies de tartamudesa vigorosa, és important parlar-ne amb les persones de confiança

Quan les oracions no flueixen massa, o gens, és de suma importància no tancar-se en si mateix, no amagar els sentiments profunds relacionats amb la disfluència i, en conseqüència, esdevé transcendental exterioritzar-los a les nostres persones del voltant i d’una confiança notable i contrastada.

Un dia, uns dies o un període de parla especialment trencada ens solen provocar un impacte considerable, de vegades un terratrèmol interior. Per tant, més val allunyar els nuvolots més negres al màxim possible. Com? Molt senzill: explicant-ho als nostres éssers estimats, siguin família o amics. De fet, ja pot ser prou dur afrontar unes jornades del tot arrítmiques des del punt de vista oral, que si no ho dialoguem amb unes persones determinades, els núvols foscos esmentats ens podrien encapotar encara més.

És probable que hi hagi una munió d’afectats i afectades de quequeig que no manifestin la seva inquietud als altres durant els episodis de parla més precària. Honestament, crec que és un error.

Des de fa una setmana, he percebut que les meves frases emergeixen amb més dificultat. En aquest escenari, dissabte passat, en una trobada casual amb la meva tieta Montserrat, la mare dels meus cosins, em va preguntar com estava. I li vaig dir la veritat, que tenia poca fluïdesa des de feia un parell de dies. El seu tracte, cap a mi, va ser exquisit.

Entre mitjan octubre i les darreries de novembre passats, el quequeig m’apareixia molt sovint. Aleshores, un vespre, mentre ella sortia amb el seu fill en cotxet de casa la seva mare, em vaig topar amb la meva exparella i excel•lent amiga Glòria. De seguida, va notar que les paraules no em brollaven. Ho vam conversar i, com la meva tieta, demostrant una sensibilitat ingent.

Són, aquests, tan sols dos exemples dels que podria exposar, però significatius. I és que quan el nostre trastorn apreta amb intensitat, l’últim que hem de fer és isolar-nos.

Etiquetes del post
, ,
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.