La importància de commemorar el Dia Internacional de la Tartamudesa

Dilluns passat, 22 d’octubre, es va celebrar a tot el món, com cada any, el Dia Internacional del Coneixement de la Tartamudesa, una data francament assenyalada.

La importància de destacar el Dia Internacional és clara i notòria. A la pràctica, és una jornada remarcable perquè la tartamudesa tingui un lloc als mitjans de comunicació, i d’aquesta manera arribar a la societat i conscienciar com més persones millor.

Va ser un gran honor, per a mi, sortir, tant el dissabte anterior com el mateix dilluns, a Barcelona Televisió, en concret al programa Docs, donant la cara, parlant sense vergonya del trastorn i intentant mostrar a l’audiència que els afectats i afectades per la disfluència podem ser gent preparada i competent.

De fet, a Barcelona Televisió hi van emetre un dels atractius que acull la web que teniu davant, és a dir, el curtmetratge que podeu trobar a la mateixa Home o pàgina principal i que em van fer, la primavera passada i per a l’assignatura de Comunicació Audiovisual, un grup d’estudiants de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona.

D’altra banda, hores abans de la seva estrena al programa Docs, vàrem presentar el curtmetratge al públic assistent en els actes organitzats per ATCAT (Associació de la Tartamudesa de Catalunya) per celebrar el 22 d’octubre.

L’extraordinària i altament sensible i professional Maria Sansolí, que és qui va capitanejar el documental, i jo vam tenir el goig d’exposar-lo i fer un col•loqui posterior. L’experiència, del cert, va ser notable.

Però més enllà d’aquestes realitats, permeteu-me que torni a donar la importància que es mereix commemorar –i aquesta ha de ser la paraula justa i escaient- el Dia Internacional del Coneixement de la Tartamudesa. I ho faig enllaçant-ho amb un comentari que m’ha anotat fa molt poc el meu esplèndid cosí Ricard. I és que va admetre que el quequeig és un tabú. Per tant, és imprescindible que la societat entengui que tots aquells i aquelles que ens encallem som persones tan dignes i vàlides com qualsevol altra que sigui fluïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.