Les persones fluides sensibles amb la tartamudesa ens emocionen

Les bones persones captiven, atrapen, enamoren i agraden, sovint, fins a l’infinit. I les que, lligat a això, són particularment sensibles amb les diferències tenen un valor afegit inqüestionable. En aquest sentit, els afectats i afectades de tartamudesa que observem com determinades persones fluides ens mostren una estima clara, notòria i ben marcada és lògic, legítim i del tot habitual que les situem a les portes del màxim pedestal.

En aquest escenari descrit tan esperonador i altament enriquidor, voldria destacar la immensa qualitat humana i la sensibilitat ingent cap a la disfèmia que m’he trobat aquesta primavera per part d’un grup d’estudiants de Periodisme –tot noies- de la Universitat Autònoma de Barcelona. El resultat el teniu a la Home d’aquesta web, i és un curtmetratge de set minuts que hem rodat les darreres setmanes i on el protagonista exclusiu soc jo mateix i que està enfocat en la meva vida com a disfluent.

Cal ser sincers i, des d’aquest altaveu que és el bloc de la web, felicitar mil vegades la Maria, la Berta –les dues noies que més he tractat- i les altres quatre estudiants, que, per cert, em van venir a buscar per rodar el documental, que vaig acceptar de bon grat. I les aplaudeixo de tot cor.

Aquesta experiència tan recent i estimulant, que se suma a les altres diverses persones fluides que, fora del cercle familiar i d’amistats, més m’han demostrat i em demostren el seu apreci incondicional cap a la meva parla singular, em porta a concloure que potser són molts i moltes els que ens veuen, a aquells i aquelles que ens encallem en l’expressió oral, persones tan dignes, vàlides, competents i intel•ligents com qualsevol altra, justament a l’antítesi absoluta de tanta altra gent que s’ha burlat de la tartamudesa. Per això, quan algú ens ensenya una sensibilitat majestuosa cap a la disfluència, ens inunda una torrentada d’emocions positives desbordants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.