El nou president de Catalunya és quec

És probable que alguns i algunes de vosaltres us n’hagueu adonat, sobretot si viviu a Catalunya. I és que el nou president de la Generalitat, en Quim Torra, és quec, és disfluent, s’entrebanca, en definitiva, quan parla. Ostres! Tenim, els catalans, deixant de banda les idees polítiques de cadascú i del mateix Quim Torra, que poden agradar o no, un president tartamut. Potser el primer president de la Generalitat disfèmic?.

La seva tartamudesa, cal dir-ho, és moderada, i fins i tot sovint lleugera, però en té prou com perquè sigui perceptible. Bàsicament, el que fa el president Torra és repetir sil•labes i paraules curtes, mai llargues. A més, quan s’embarbussa, no gesticula amb els braços ni té dificultats respiratòries. Tampoc mostra altres desordres que sí són presents en milions de persones disfèmiques, com tics als ulls i a la cara. Simplement, doncs, repeteix algunes síl•labes i paraules breus, sense aparentment cap complicació major. Igualment, sap força bé com intentar dissimular el seu quequeig habitualment tan moderat. Així, pretén exterioritzar que aquestes repeticions són gairebé fetes expressament, i ho pot fer tres o quatre vegades tot donant a entendre que mentre parla rumia el següent que vol dir, una tàctica que poden realitzar altres afectats i afectades de quequeig poc destacat.

D’altra banda, el nou cap de la Generalitat s’expressa en to baix, sense aixecar una paraula més que una altra. I parla a poc a poc, faltat de voluntat per apressar-se. I no descarto, doncs, una vegada he analitzat les singularitats del seu patró de parla disfluent, que hagi tingut o tingui alguna persona qualificada darrere indicant-li el camí a seguir, i més ara amb el càrrec que ocupa.

Ja ho veieu, per tant: tenim un president català quec. Només espero que no sigui assenyalat per aquesta particularitat. I sobretot: que en Quim Torra s’encalli, tant de bo representi una gra de sorra més a afegir a l’hora de fer arribar la tartamudesa a la societat, i ensenyar que, malgrat ser disfèmica, una persona pot arribar ben lluny.

Etiquetes del post
, ,
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.