Els dies que ens costa més parlar és necessari gaudir de les aficions

És un fet indiscutible que tenir aficions –i que fins i tot poden assolir la categoria de passions- és altament plaent i satisfactori. Així, gaudint-les amb plenitud oxigenem la ment, ens relaxem, ens rejovenim i passem estones més o menys dilatades dotats d’unes vibracions de vegades excelses. Per tant, és clar i evident que les grans aficions són saludables als vuit vents.

Cal dir que aquesta premissa és, d’un cantó, general, però també és convenient expressar que en les persones tocades de tartamudesa es fan encara més vitals i indispensables, talment com una aportació grandiosa i indefugible, durant els dies que tenim una parla més complexa i laberíntica. Aquesta és una estratègia, a la pràctica, que, com una valuosa eina d’autoajuda, us la recomano de totes totes.

Sense anar més lluny, i de manera directa vinculat a la tartamudesa, ahir vaig tornar a utilitzar algunes de les meves passions, com l’aviació i la música. I és que, a mitja tarda i a Barcelona, em van entrevistar un grup d’estudiants universitàries de primer de Logopèdia per al seu treball de final de curs. I què va succeir? Doncs que, malgrat que les noies eren extremadament educades, respectuoses i atentes a la meva persona i a les meves oracions, vaig parlar molt malament –rectifico, del tot faltat de fluïdesa-, tant que crec que en el que portem d’any no havia tingut un episodi de quequeig tan vigorós. Aquest detall el vaig comentar i, esclar, eludint-les de qualsevol responsabilitat. I és que tocar certs temes espinosos relacionats amb la meva tartamudesa no és una tasca senzilla.

En conseqüència, amb l’objectiu de normalitzar la parla i les emocions, en les hores posteriors vaig veure dos dels meus tres vídeos més destacats d’avions que he fet les darreres setmanes a la rodalia de l’aeroport del Prat, i també vaig escoltar a bon volum una de les moltes i encisadores bandes sonores de què disposo. Ja ho veieu, doncs: aquelles jornades en què ens manqui fluïdesa, és essencial centrar-nos en les nostres aficions. Els resultats, ben probablement, seran favorables.

Etiquetes del post
, ,
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.