Tenir tartamudesa és molt dur; cal ser fort i valent per afrontar-la

És innegable que per a una immensa majoria de persones amb tartamudesa, siguin infants, adolescents, joves o adults, tenir tartamudesa és una experiència sovint dolorosa, fins i tot colpidora i en determinats casos traumàtica. En aquest sentit, una notabilíssima muntanya de testimonis ho avala.

No obstant això, cal dir que, a la pràctica, i en conseqüència, som una minoria aquells que hem après a tolerar el trastorn, que hi sabem conviure amb un mínim de garanties i que hem assumit sense dramatismes que, ben probablement, la disfluència ens tocarà fins al dia final.

De fet, i considerant els dos paràgrafs anteriors, i malgrat la visió menys pessimista del segon, és una certesa que tenir tartamudesa és molt dur, i que és imprescindible ser fort i valent per compartir la vida, tothora i els 365 dies l’any, amb el trastorn.

En aquest context, i valorant que la darrera setmana he patit una intensificació de la disfluència, aquestes últimes jornades estic interioritzant, efectivament, aquesta idea. Per posar un exemple representatiu us he de comentar la falta de fluïdesa en algunes de les converses que he mantingut aquests darrers dies amb clients de la botiga de la meva germana, situada en un dels principals carrers comercials de Badalona i que està temporalment tancada per obres, i on m’hi passo estones vigilant els operaris des del carrer. Doncs bé, els clients em pregunten, allà estant, com van les reformes i quan l’establiment tornarà a ser obert, i els diàlegs, en algunes ocasions, han estat, per part meva, arítmics.

Per tot plegat, doncs, estar afectat de tartamudesa és una vivència contundent, però amb un impacte afortunadament més esmorteït si hem après a tolerar-la i conviure-hi. I és que, a més a més, són moltes les persones que han descobert la web que esteu llegint i que m’han enviat correus electrònics explicant-me la seva història o la de la familiars, i on hi he percebut diverses relacions amb el quequeig al llindar del drama més absolut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.