L’actual situació a Catalunya pot agreujar la tartamudesa d’alguns catalans

Considerant que som majoria els afectats i afectades de tartamudesa que veiem com la intensitat de la nostra disfluència oral fluctua en funció de tot allò que ens vagi succeint en la vida –i a la pràctica aquesta una realitat fàcilment constatable i que periòdicament he anat recordant en entrades anteriors-, cal indicar que hi ha aspectes que ens toquen de ple que nosaltres mateixos hem provocat, però, en canvi, podem tenir vivències d’un abast molt més general.

Afirmat això, és una obvietat que l’actual situació política, econòmica i social de Catalunya s’ha situat a primera línia informativa tant entre els catalans, com en el conjunt d’Espanya i a nivell internacional. Aleshores, i sabent que una gran part de les persones amb quequeig som particularment sensibles a tenir alts i baixos en la disfluència, permeteu-me que digui en veu ben alta i clara que l’elevadíssim grau d’incertesa, confrontació, riscos i fins i tot vertigen que planen sobre Catalunya poden provocar un agreujament de la tartamudesa en no pocs catalans i catalanes. En aquest sentit, jo mateix, que els darrers dies he tingut una parla excel•lent, he anat percebent aquest matí com aquest magnífic bon moment s’està trencant a l’espera de la data clau de demà. I és que estrictament, ens estem jugant el futur. Per exemple, tots aquells que tenim al cap diversos projectes –en el meu cas, malgrat la tartamudesa- per tirar endavant, que tan sols serien viables enmig d’una situació econòmica favorable, ens trobem altament preocupats.

La meva estima i admiració per Catalunya és monumental. Així, disculpeu-me si us dóna la sensació que m’estic posant una medalla, però només vull fer memòria i recordar que Catalunya ha estat la gran protagonista dels meus nou llibres, però també d’una successió d’articles, reportatges i dues webs que he redactat. Ara bé: pateixo per la meva parla a curt termini. I tinc la sensació que no sóc l’únic.

Etiquetes del post
,
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.