Per desconeixement, molta gent fluïda, quan ens veu a quequejar, es pensa que no estem bé del cap

A causa del gran desconeixement que hi ha en la societat en relació el complex món de la tartamudesa, cal insistir en les nefastes maneres d’actuar que, tot sovint, la gent fluïda té cap a aquells i aquelles que ens encallem en l’emissió de les paraules.

Exposat aquest titular contundent però ben real, és l’hora de remarcar les vegades que faci falta que han estat infinites les ocasions en què els nostres interlocutors ens han mirat amb cara de circumstàncies, talment com si tinguessin davant un ésser d’un altre planeta. I una actitud que encara fa més mal és el somriure tan sospitós. Tot això, però, ja ho havia comentat temps enrere.

Però en aquest ordre de coses, voldria destacar, lligat a això, una de les moltes frases sàvies que ha abocat en les converses d’ATCAT el seu president. Així, fa unes setmanes en Josep Sansalvador va afirmar-nos que ha estat molta la gent que, segons ha deduït, s’han pensat que li faltava un bull. Ho va dir literalment. I vaig més enllà: un soci carismàtic, en Toni, va declarar que hi ha hagut persones que no s’han fiat d’ell quan l’han vist quequejar. I encara voldria anar més lluny en aquests comentaris tan durs.

Jo mateix, quan les paraules no m’han emergit rítmiques, he notat que algunes persones, que no em coneixen esclar, s’han posat en alerta, en guàrdia. És a dir: he percebut que diverses vegades, i en el que portem d’any com a mínim un parell –taxistes per ser més exactes-, m’observaven com a algú perillós. O sigui, més que el que han expressat president i soci. Per tant, encara més fort. Més bèstia i forassenyat.

Ja ho veieu, doncs. L’enorme falta d’informació que té una amplíssima part de la població per no saber què és i què no és la tartamudesa, ens porta, als afectats, a que ens vegin, amb una recurrència desesperant, com a persones no només que pressumptament no estiguem bé del cap sinó que, encara pitjor, siguem perillosos. Dantesc!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.