Els afectats de tartamudesa patim el risc de no superar del tot episodis del passat relacionats amb el trastorn

És coherent afirmar que una gran part de les persones afectades de quequeig hem viscut, en el decurs de les nostres vides, episodis dolorosos relacionats explícitament amb el trastorn de la parla que ens ocupa, alguns dels quals han pogut assolir el llindar de traumàtics. En aquest bloc, us n’he ofert diversos exemples. Fins i tot, hi ha la possibilitat elevada que algun o alguns d’aquests episodis tan colpidors mai s’arribin, malgrat el pas decidit del temps, a superar del tot.

Exposat això, i permeteu-me que torni a fer un xic de propaganda del meu important i innovador web de meteorologia, la Meteoteca de Catalunya, val a dir que, precisament per parlar-ne, fa dues setmanes em van telefonar de la Televisió de Badalona, que és la de la meva ciutat, i em van deixar un missatge al contestador del telèfon fix comentant que em volien entrevistar en el magazín de tarda d’actualitat de la ciutat. I doncs, quina va ser la meva reacció? Silenci absolut. No tornar la trucada.

Fa uns mesos us explicava la meva fugida tan difícil que, a finals de l’any 2001, vaig fer de Ràdio Ciutat de Badalona, que juntament amb la televisió local forma Badalona Comunicació, on hi feia d’home del temps. Us vaig detallar que una recaiguda total cap a la tartamudesa em va fer abandonar, malauradament, aquell projecte anhelat. D’això, per tant, en farà setze anys al novembre. I què pretenc manifestar? Que amb aquell cop per a les meves aspiracions meteorològiques, em vaig dir que, a menys que tingués un canvi d’opinió molt substancial, que de moment no s’ha produït, mai més trepitjaria Badalona Comunicació. I ja ho veieu: quasi setze anys més tard, ho mantinc.

En conseqüència, cal remarcar les vegades que faci falta que un dels efectes adversos que patim un alt nombre d’afectats i afectades de tartamudesa és que correm el risc que certes situacions del passat lligades al trastorn i que ens van fer molt mal, no les superem mai del tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.