Fa uns dies em van entrevistar a Catalunya Ràdio: tot un repte per a algú amb tartamudesa

El dijous 23 de març em van entrevistar en una de les dues principals emissores de ràdio de Catalunya, per parlar de l’enciclopèdia de meteorologia catalana, la meteoteca de Catalunya, que tinc en format web penjada a la xarxa.

Doncs bé, un dels homes del temps televisius més famosos i reconeguts de Catalunya i el conjunt d’Espanya, en Francesc Mauri, considerant que la web li havia agradat, em va voler entrevistar per al seu programa MeteoMauri, a part que aprofito per constatar que la web va sortir fa dues setmanes a TV3, cadena on treballa l’esmentat meteoròleg. Sens dubte, un repte monumental per a algú amb tartamudesa.

Amb tot, i per fortuna, l’entrevista no va ser en directe, sinó gravada, i afirmo que per fortuna perquè aquest detall era especialment rellevant i més aviat tranquil·litzador. No obstant això, i ho repeteixo, un repte de primera categoria. I sabeu què? Me’n vaig sortir amb bona nota, malgrat que tampoc vaig fer un discurs sublim com fan certs polítics i professors. Em vaig posar un notable.

D’altra banda, i sense vergonya, i aquesta ciscumstància és significativa, vaig informar al mediàtic meteoròleg que tinc la disfluència. Ho va rebre amb naturalitat i sensibilitat i aquest parell de factors van ajudar que l’intercanvi de frases fos ben favorable. Com també va col·laborar de ple a aprovar amb nota l’examen oral –perquè ras i curt ho jo ho veia així- que l’eix de la conversa fos la meteorologia i, amb ella, aquest projecte vital –perquè la meteoteca de Catalunya francament la valoro d’aquesta manera- on pretenc mostrar a tothom, també amb més de mil fotografies i més d’un centenar de vídeos, tot allò que cal saber –i tot és material propi- del temps de Catalunya.

I per cloure, remarcaria mil vegades que el pas breu però tan actiu i excepcional de fa uns dies per aquesta emissora de ràdio de capçalera és probable que, vista l’envergadura de l’experiència i el bon resultat oral, sigui un exemple que, efectivament, entre els afectats i afectades de quequeig de vegades podem trobar alguns episodis de superació que ens il·luminin aquest camí no sempre plàcid que tenim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.