Una persona amb tartamudesa pot participar en un programa de televisió?

         Aquests darrers dies la meteorologia ha estat notícia en àmplies zones de la franja mediterrània d’Espanya. A Catalunya, sense anar més lluny, tant dissabte com ahir diumenge es va registrar un temporal marítim molt dur. Com a apassionat del temps que sóc, he fet un ampli reportatge que properament posaré a la meva web meteorològica, la meteoteca de Catalunya.

          Un dels emblemes de la meva ciutat, que és Badalona, és el pont de petroli, un pantalà que entra dos-cents metres mar endins, i val dir que l’expectació ha estat tanta, per veure-hi trencar les onades gegants, que ahir al matí van filmar-hi Televisió Espanyola, TV3 i l’Agència EFE. I dit això, vaig fer tot el possible perquè jo, tot i que amb discreció, sortís per la tele. Així, durant uns bons minuts em vaig situar en la trajectòria de la direcció que enfocava el càmera. I penseu: què té a veure això amb la tartamudesa?.

         TV3, la televisió pública catalana, ha emès, fins fa ben poc, un programa d’èxit titulat “El gran dictat”, on els concursants pretenien mostrar els seus coneixements de català. I reconec que m’hagués agradat participar-hi!. Per tant, ja que no he pogut aparèixer en pantalla en aquest concurs, d’una manera molt més moderada fa 24 hores  vaig intentar, faltat de sort, sortir per la tele. I us ho afirmo amb contundència: sense tartamudesa, hagués fet tot el possible per anar a “El gran dictat”.

        De fet, amb el seu gran nivell de català, en Josep, el marit de la meva apreciadíssima amiga Eva, la mare de la petitona i esplèndida Arlet i noia de qui ja us n’havia parlat en el seu moment quan lluitava a vida o mort contra un càncer, i del qual ara per ara se n’ha sortit, hi va participar. Fins i tot, en Josep va repetir diversos programes fruit dels seus encerts. Què pretenc, doncs, evidenciar amb tot plegat?.

       En conseqüència, de nou, una experiència que probablement hagués estat d’allò més gratificant va quedar impossibilitada a causa del trastorn en l’expressió oral. Malgrat aquesta realitat, va ser una frustració passatgera i no especialment severa, però que, cal remarcar-ho, demostra fins a quin punt moltes persones amb tartamudesa eviten exposar-se en públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.