Us heu fixat que molta gent es desitja pel carrer unes bones Festes parlant ràpid i sense aturar-se?

           És fàcil observar, viure i constatar que aquests dies de finals de desembre són moltes les persones que es desitgen i ens desitgen un bon Nadal i unes bones Festes. Afirmat aquesta realitat estesa i inqüestionable, hi ha un detall que, ben probablement, a un bon nombre d’afectats i afectades de quequeig no ens ha passat per alt. I és que és molt habitual que la gent fluïda es digui un bon Nadal i unes bones Festes pel carrer i de qualsevol manera, o sigui, sense ni aturar-se i expressant-ho acceleradament. Aquesta actitud l’he vista massivament els darreres jornades. I ara, tot seguit, amb l’Any Nou, es repetirà.

        Val la pena remarcar les vegades que faci falta que, nosaltres, les persones disfluents, requerim més temps per pronunciar-nos. Per tant, us puc manifestar que m’incomoda de valent quan se’m diu un bon Nadal o unes bones Festes ràpid, corrents i sense aturar-se la persona. I quan ho veig entre gent exclusivament fluïda tampoc em fa gaire gràcia. Però és que ja se sap: som en l’època de les corredisses, i qui no va a tota pastilla per la vida pot donar la sensació de ser un personatge atípic i fins i tot gandul.

       En conseqüència, apreciats seguidors del bloc, us envio des d’aquí, des de Badalona, les frases següents: espero que hagueu gaudit d’un magnífic Nadal, tingueu un excel·lent canvi d’any i que, per tant, el 2017 us satisfaci al màxim possible, però sobretot us ho comunico a una velocitat moderada i a un ritme pausat, és a dir, com les persones amb tartamudesa crònica ens sentim més a gust exposant les nostres oracions.

Join the Conversation

1 Comment

  1. says: Vicky i Rosa

    Jordi, moltes gràcies per la felicitació nadalenca i perdona per l’emoció de les onades ens hem descuidat de desitjar-te un bon any. Justament avui comentàvem això que dius que sempre anem ràpid cap aquí i cap allà… Quanta raó tens, a partir d’ara serem més curoses!!!!

Deixa un comentari
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.