És indiscutible: les persones amb cultura mostren comprensió i sensibilitat cap a la tartamudesa

        Alguns de vosaltres sabeu prou bé que la tardor passada vaig publicar una carta en alguns dels principals diaris de Catalunya amb l’objectiu d’explicar què és i què no és la tartamudesa, i subratllant que els afectats som persones tan dignes i vàlides com qualsevol altra.

         Doncs bé, la publicació, que va rebre l’aplaudiment unànime de la gent estimada del meu entorn més preuat, va quallar ben endins, a més a més, en diverses persones que no formen part del meu cercle. D’aquesta manera, i considerant que la meva mare és força coneguda a Badalona centre, perquè juntament amb la meva germana és al capdavant d’un dels comerços més emblemàtics d’aquesta zona de la ciutat, vaig rebre la felicitació sincera i entusiasta de sis clients. Fins i tot, un d’ells, un sempre simpatiquíssim Xavier Langa, va pronunciar-me una frase que se m’ha quedat clavada als pensaments i que de ben segur perdurarà. Va afirmar que “ja era hora que algú parlés així!”. El senyor Langa, que em va entendrir, donava un suport total a tot allò que jo descrivia a la carta publicada. I per què ho anomeno, tot això?.

       Perquè, ras i curt, les sis persones que, deixant de banda el meu entorn, van mostrar una atenció i valoració extraordinàries, i fent-m’ho saber, al meu escrit, són, totes elles, d’una cultura més que notable. De tot plegat, per tant, en vaig treure una conclusió: la gent amb cultura té un respecte grandiós per tots aquells que, en ocasions -o siguem clars, habitualment- ens embarbussem a l’hora d’expressar les nostres oracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.