Com pot ser que, encara, hi hagi gent disposada a riure’s d’una persona amb tartamudesa

       Voldria insistir en les burles que, encara avui dia, patim les persones amb quequeig. Aquest és, de manera ben clara i inqüestionable, un tema altament rellevant i significatiu. I encara més: és força possible que ho segueixi tractant.

          En aquest ordre de coses, indignes són les imatges que van sortir al programa “Aruscitys” de la cadena privada catalana 8TV. El que no és indigne, en tot cas, és que es fessin un forat en el decurs de l’espai que presenta l’Alfons Arús. La tartamudesa, ras i curt, va aparéixer en un dels dos programes més destacats de 8TV. I això m’agrada.

         Ara bé, que es mostrava per televisió?. Un famós, o sigui, un tal Alejandro Lecquio que jo mai havia sentit anomenar abans –la premsa del cor m’irrita especialment- rient pels descosits i imitant colpidorament un periodista que, com 800.000 persones més a Espanya, té certes dificultats en l’expressió oral. I ho va fer davant un cúmul de micròfons. Encara pitjor. I l’escena ensenya una dona i una noia allà presents amb unes riallades notables. Encara molt pitjor. És factible que el periodista quec quedés tocat la resta del dia. Havia estat humiliat en públic!.

        Reconec que no miro “Aruscitys”. Ara bé, he tingut la “sort” de veure aquest impresentable del Lecquio i, per tant, comprovar que divendres passat la tartamudesa va tenir un breu protagonisme a 8TV des d’un punt de vista encertadament crític, gràcies a què la meva germana, seguidora del programa, m’ho ha informat. I, fet i fet, l’esmento en aquest moment per lloar-la. I és que estic convençudíssim que, fruit de la seva considerable afició per tot allò que envolta el fascinant món de la psicologia, la Judit és una de les persones que millor m’entén i alhora comprèn el trastorn de comunicació que m’acompanya.

      Aplaudiments justificats a banda a la meva germana, em torno a preguntar: quants poca-soltes, per no dir paraules més gruixudes, hi ha, encara, esperant a riure’s d’una persona que li costi expressar-se?.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.