Felicitats a TV3 per parlar de la tartamudesa en dos dels seus programes més destacats

Durant el passat mes de juliol em vaig felicitar, una vegada més, de la qualitat de la televisió pública catalana. En efecte, TV3 no tan sols és una referència sòlida, justificada i insubstituïble per a diversos milions de persones, entre les quals m’incloc clarament, sinó que a les portes de les vacances per a una gran majoria de la població va tenir la gentilesa de parlar, en dos dels seus programes insígnia, de la tartamudesa.

Així va ser. En relació l’obra teatral “El discurs del rei”, de la qual ja n’he expressat lloances merescudes en entrades anteriors al bloc, els programes “Els matins” i “Divendres”, els espais per excel·lència matinal i de tarda, van tractar el trastorn oral que ens ocupa. I ho van fer, a més a més, amb uma delicadesa total i amb un esperit divulgatiu excepcional.

En tots dos casos, una logopeda, que no era la mateixa persona, va ser entrevistada al plató corresponent. Cal dir que tant l’una com l’altra no van menystenir la importància, sovint negativa en el sentit del mal que comporta a moltíssims afectats, de la disfluència. De fet, aquelles professionals qualificades van manifestar l’infortuni i les seves conseqüències en el dia a dia amb el qual moltes persones amb quequeig evoquen la seva disfèmia. Conscients com he de ser que en uns casos aquest aspecte és més pronunciat que en uns altres, val la pena remarcar i aplaudir, per tant, per sobre de tot plegat, que en unes franjes horàries d’audiència significativa TV3 apostés per acostar la tartamudesa a un públic ben ampli.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.