“El discurs del rei” ha arribat al teatre: no us ho perdeu!

De ben segur que són moltes les persones que recorden l’oscaritzada pel·lícula “El discurs del rei”. Doncs bé, des del passat dia 1 de juliol fins el proper diumenge dia 19 se’n fa la versió teatral al Poliorama de Barcelona.

He vist l’obra i, francament, ha estat una grata sorpresa. Això sí: segueix el guió de la pel·lícula gairebé al detall. El personatge principal de la funció, l’Adrián Lastra, que fa de rei Jordi VI, exerceix un paper sublim, com també l’actor que interpreta el peculiar logopeda.

A la pràctica, “El discurs del rei” en versió teatral s’encarrega no tan sols de renovar l’èxit –va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula, millor actor i millor director- de la pel·lícula, sinó, a més a més, de remarcar aquella història real de superació. I també: divulga, amb una sensibilitat extrema, aquest trastorn del lleguatge que porta el nom de quequesa o tartamudesa, ensenyant, parant atenció a l’Adrián Lastra en el seu paper de rei Jordi VI, el patiment que poden viure moltes de les persones tocades pel trastorn.

En suma: “El discurs del rei” ha pujat a l’escenari d’una manera més que notable, cosa que, possiblement, pot representar un pas més de cara a la progressiva normalització, en la societat, del quequeig. No us perdeu l’obra. Teniu temps fins el diumenge dia 19. Aneu-hi!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.