Què s’entén, per tartamudesa?

Us definiré el concepte quequesa. En línies generals, la tartamudesa o quequesa –que és ben bé el mateix- és evocada com un trastorn de la parla caracteritzat per les repeticions i interrupcions involuntàries en l’emissió de les paraules, acompanyades de diversos moviments i desordres respiratoris i vasomotors. I us dono altra definició interessant per entendre-la millor: és un trastorn de la comunicació caracteritzat per la repetició o el bloqueig espasmòdic d’un so, una síl·laba o una paraula.

Val a dir que aquest trastorn, un dels nombrosos existents del llenguatge i la parla i ben probablement el més estigmatitzat i envoltat d’un cert tabú durant molt de temps, ha estat definit de la mà de molts autors. En qualsevol cas, en les paraules del paràgraf anterior he pretès resumir-ho.

Tot i que deia que és un dels trastorns de la parla, és ben veritat que cal veure’l com el més rellevant en relació la fluïdesa d’aquesta, entenent-se com a fluïdesa la facilitat, sense esforç, per parlar en un flux continuat. I és que, dit això, val la pena subratllar que és una alteració molt visible que condueix a expressar-se de manera anòmala.

Etiquetes del post
, ,
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.