Benvinguts al bloc

Neix un nou bloc. “Deixa’m parlar” se centrarà en el trastorn de la parla més visible i comú, i a la vegada el que històricament ha estat més estigmatitzat, que existeix, la tartamudesa o quequesa. Jo mateix, des dels quatre anys, en sóc un dels afectats.

“Deixa’m parlar”, apreciats internautes, no tan sols oferirà algunes de les meves vivències, siguin més dures o més anecdòtiques, sinó que, alhora, també emfatitzarà en aspectes teòrics del trastorn. Aquests, crec, són necessaris.

És evident que, en el bloc, hi explicaré certes intimitats. Però, sobretot, sota una premissa fonamental: la tartamudesa, ja a l’edat adulta, no té cura. Des d’aquest punt de vista, el quequeig sol comportar una sèrie d’entrebancs psicològics a les persones que el pateixen. Ara bé, a “Deixa’m parlar” intentaré donar algunes pautes amb l’objectiu de relativitzar-lo.

D’altra banda, no amago que, tant de bo, el bloc es converteixi en un cop de mà, amb la intenció que surtin de la seva foscor, per a aquelles persones a qui la disfluència els provoca més malestar. Simultàniament, m’agradaria que fos, també, un espai de trobada, tant per a afectats com per a persones que, volent opinar del tema, s’expressin amb total fluïdesa. Perquè, nosaltres, els quecs, simplement parlem diferent, no pas malament. Simplement, diferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.